Over MijnHartfalencoach


MijnHartfalencoach is een omgeving op het internet die patiënt en zorgverlener, als onderdeel van de behandelrelatie, ondersteunt bij het stimuleren en uitvoeren van adequaat zelfmanagement.

MijnHartfalencoach omvat gepersonaliseerde patiënteducatie, een persoonlijk zorgplan, online communicatie met zorgverlener en monitoring van de gezondheidstoestand. Voor MijnHartfalencoach wordt gebruik gemaakt van gevalideerde informatie en vragenlijsten. Bij de inhoudelijke ontwikkeling van MijnHartfalencoach is samengewerkt met zorgverleners uit de eerste en tweede lijn.

MijnHartfalencoach is een initiatief van Sananet Care en het Hart-en Vaatcentrum van het MUMC te Maastricht.


Over Sananet Care


Sananet Care ontwikkelt medisch gevalideerde telebegeleidings-oplossingen die via verschillende technologische kanalen, zoals internet, zorgTV en mobiele telefoons, de zorg voor chronisch zieken ondersteunen. Centraal daarbij staat de versterking van zelfmanagement en het voorkomen van over- of onderbehandeling.


Over Hart- en Vaatcentrum MUMC


Sinds 1 oktober 2012 beschikt het MUMC+/Maastricht UMC+ als eerste ziekenhuis ter wereld over een Hart en Vaat Centrum, waar zes medische specialismen onder één dak zijn samengebracht.