MijnHartfalencoach


MijnHartfalencoach is een beveiligde en persoonlijke pagina op het internet die u op zes manieren helpt bij de behandeling van uw hartfalen:


Kenniskuren


Met een kenniskuur komt u meer te weten over een bepaald onderdeel van de behandeling van hartfalen. Een kenniskuur bestaat uit een paar korte “gesprekken” die u met uw computer voert. De computer stelt vragen en op basis van de antwoorden die u geeft, krijgt u informatie, tips en persoonlijke adviezen. Dat kan zijn in de vorm van tekst, afbeeldingen, filmpjes en geluidsfragmenten. Enkele voorbeelden van kenniskuren zijn:

  • Wat iedereen moet weten over hartfalen
  • Verslechtering de baas
  • Steun vragen en krijgen van anderen
  • Omgaan met angst en depressieve gevoelens
  • Tijd voor mijn medicijnen

Reminders


Een reminder is een berichtje aan uzelf dat op vaste tijden naar uw mailbox wordt gestuurd. Bijvoorbeeld om u te helpen herinneren aan het innemen van uw medicatie op een bepaald tijdstip, of aan het uitvoeren van een wekelijkse sportieve activiteit. Bij het maken van een reminder kunt u zelf bepalen hoe lang en hoe vaak u de reminder wilt ontvangen.


Wekelijkse controle


Bij de wekelijkse controle van uw hartfalen ontvangt u om de 7 dagen een paar vragen waarmee wordt gekeken naar de klachten en beperkingen die u op dat moment heeft. Gaat het wat minder dan krijgt u een advies hoe daar mee om te gaan en wordt uw zorgverlener geïnformeerd. Vanaf dat moment wordt dagelijks gevraagd hoe het met u gaat totdat alles weer normaal is. Of en hoe lang u gebruik maakt van de wekelijkse controle bepaalt u samen met uw zorgverlener.


Periodieke controle


Met de periodieke controle van uw hartfalen wordt niet alleen gekeken naar de klachten en beperkingen die u op dat moment ervaart maar ook naar eventuele problemen die er zijn om goed met uw ziekte om te kunnen gaan. Zo wordt het mogelijk dat u alleen nog naar het spreekuur hoeft te komen als dat ook echt zinvol is. Hoe vaak u de periodieke controle via MijnHartfalencoach ontvangt (maandelijks tot halfjaarlijks) bepaalt u samen met uw zorgverlener.


Individueel zorgplan


In het individueel zorgplan ziet u in één oogopslag welke afspraken u met uw zorgverlener heeft gemaakt over de behandeling van uw hartfalen. Bijvoorbeeld over uw persoonlijke behandeldoel en de medicatie. Ook vindt u hier het meest recente kenniskuuradvies en de datum van uw volgende controleafspraak. Het individuele zorgplan onderhoudt u samen met uw zorgverlener.


Contact met uw zorgverlener


Via MijnHartfalencoach kunt u op elk moment een vraag stellen of iets doorgeven aan uw zorgverlener. Natuurlijk wel zolang het niet dringend is. In dat geval kunt u beter bellen.Het gebruik van MijnHartfalencoach


Tijd


U bepaalt zelf hoe vaak en waarvoor u MijnHartfalencoach gebruikt. Wilt u een keer wat meer weten over een onderdeel van de behandeling dan start u een kenniskuur. Wilt u meer halen uit de controleafspraak bij uw zorgverlener dan maakt u gebruik van de periodiek controle. Vindt u dat de tijd tussen twee controles te lang is of vindt u het prettig dat er een vinger aan de pols wordt gehouden, dan maakt u ook gebruik van de hartfalen-monitor.

Het volgen van een kenniskuur kost afhankelijk van de kuur die u volgt 1 tot 4 dagen, 5-10 minuten per dag. Een periodieke controle kost ongeveer 5 minuten en een controle van de hartfalen-monitor ongeveer 2 minuten.

U hoeft voor MijnHartfalencoach nooit thuis te blijven. Alles wat u met MijnHartfalencoach doet, kunt u doen op het moment dat het u uitkomt.


Privacy


MijnHartfalencoach vormt een onderdeel van de behandelrelatie die u heeft met uw zorgverlener. Alle informatie binnen MijnHartfalencoach wordt daarbij strikt vertrouwelijk behandeld.


Beschikbaarheid


U kunt gebruikmaken van MijnHartfalencoach zolang u wordt behandeld door de zorgverlener die MijnHartfalencoach voor u heeft aangezet.


Kosten


Aan het gebruik van MijnHartfalencoach zijn voor u geen kosten verbonden. Wel moet u beschikken over een verbinding met het internet en een eigen e-mail adres.


Vragen


Heeft u vragen over het gebruik van MijnHartfalencoach of wilt u weten welke zorgverleners in uw buurt MijnHartfalencoach beschikbaar stellen, neem dan contact op met de ontwikkelaars van MijnHartfalencoach op 046-4588001.